Welkom
 Wie ben ik?
 LongarmQuiltmachine
 Mogelijkheden
 Quiltservice
 Wat moet u doen?
 Wat zijn de kosten?
 Contact
 Routebeschrijving
Slideshow

 

 

 

 

 

 

Wat moet u doen? 


 

 

  

Hoe beter u uw quilt voorbereidt, des te beter het eruit ziet wanneer het klaar is. Ik probeer mijn werk natuurlijk zo goed mogelijk te doen maar mijn longarm is geen wondermachine! Het is belangrijk dat u de richtlijnen volgt, lees daarom de volgende bladzijde goed door.

 

ACHTERKANT

 

De achterkant of backing moet minstens 10 cm groter zijn dan de quilttop aan alle kanten! Dit betekent dus dat de achterkant 20 cm langer en 20 cm breder moet zijn dan uw quilttop. Bijvoorbeeld – als uw top 1,50 m lang is en 1 m breed, dan moet de achterkant 1,70 bij 1,20 zijn. Dit is belangrijk want anders kan ik de quilt niet goed op de machine spannen.

 

Wanneer de achterkant uit meerdere stukken bestaat dan moeten de lijnen in de breedte lopen. Dus parallel aan de kortste kant. Wanneer u een quilt heeft van bijvoorbeeld 3 m x 2 m, dan lopen de naden evenwijdig aan die 2 meter.

 


 

 

Lopen de naden verticaal dan gaat het trekken en is de kans groot dat de quilt scheef trekt. Vergeet niet om de zelfkanten af te snijden voordat u gaat naaien!

 

Achterkant strijken, naden naar 1 kant. Denk om de scherpe vouwen.


 

QUILTTOP


Quilttop ook netjes strijken, alle draadjes afknippen.

 

Wanneer u de quilttop op een vlak oppervlak legt, moet die mooi plat liggen. Niet op de ene plek te veel ruimte waardoor er bubbels ontstaan en op de andere plek te weinig waardoor de stof gaan trekken.

Dit ontstaat vaak waar randen zijn aangenaaid (te ruim of juist te strak) maar het kan overal in de quilt ontstaan. Als er teveel extra stof is dan kunnen er, zelfs wanneer ik heel langzaam naai met de machine of het met de hand probeer bij te sturen, rimpels, vouwen en overlappingen ontstaan.

 

Zorg ervoor dat uw quilttop recht is. Meet uw quilt aan de bovenkant, halverweg en aan de onderkant. Meet ook aan de beide zijkanten van boven naar beneden. In het meest gunstige geval verschillen deze lengtes niet meer dan 1 cm van elkaar. Ik kan wel kleine aanpassingen maken in de lengte en breedte en de patronen die erop genaaid worden wanneer een quilt niet goed recht is. Maar het moet natuurlijk niet te gek worden.

 

VERSIERINGEN

 

Wanneer u lintjes, strikjes, knoopjes of borduursels als versiering op uw quilt wilt naaien, wacht daar dan mee tot nadat het doorgequilt is. Het is vaak lastig om daaromheen te naaien en het kan obstructie van de machine veroorzaken.


 

De drie lagen apart aanleveren, dus niet al aan elkaar geregen!

Que's Longarm Quiltservice | anne.que@qlaq.nl